Depresia antenatală! ( În sarcină)

Salut, dragi prieteni astăzi o să abordăm o temă
Adăugați o legendă
foarte importantă, depresia. În cărțile de specialitate depresia este văzută precum o ancorare în trecut la anumite momente, situații, relații.  Depresia este cel mai greu sentiment din lume.
Prima dată când am făcut cunoștință cu depresia a fost când am rămas însărcinată. Lucram ture de noapte, acasă aveam treabă eram o persoană activă care muncea și nu îi plăcea să stea deloc. 
Într-o noapte în timp ce eram într-o tură de noapte, am băut un energizant, nu am avut decât o stare de vomă mică. În a doua noapte , mi-a fost așa rău de am zis că mor. Din noaptea de 27 August, nu am m-ai fost om, îmi era rău, greață, o oboseală care mă scotea din minți , nu mă puteam ridica din pat. Pentru mine a fost un șoc, să ajungi dintr-o persoană activă, într-o legumă la pat, nu a fost ușor de acceptat.
Am făcut o depresie de toată frumusețea, plângeam din orice, nu mă simțeam bine cu mine, locul în lume nu îl m-ai aveam, aveam tot felul de gânduri negre, nu puteam să dorm, aveam un nod în gât, mă lua o stare de agitație de simțeam sângele cum îmi pulsează în vene.
Nu știam că sunt însărcinată, aveam teste negative, aveam date că nu prea pot avea copii ușor etc. Am exclus sarcina și am luat calea doctorilor, care nu găseau cauza acestor stări. Ajungând la un psihiatru, mi-a dat tratament foarte puternic, discutând cu alții am mers la alt doctor, care pe lângă un tratament ușor, a și discutat cu mine și m-am simțit puțin mai bine.
Cu toate că luam multe tratamente starea de rău nu se ameliora....eram spre sfârșitul lui Octombrie și dintr-o prostie mi-am făcut încă un test... . O linie slabă...slabă.... care abia se vedea....am întrebat pe un grup de mămici care mi-au spus că ar fi pozitiv. Nu am crezut, eu în mintea mea (nu puteam să am copii), 2 săptămâni am stat să mă conving să merg la medic. Într-un  final am mers, când l-am văzut la ecograf, aveam impresia că râde de mine, din cauza stărilor pe care le aveam....
 
Am făcut această scurtă introducere pentru a vă arăta experiența mea și de aici o să vă povestesc  cum am trecut peste.
Depresia nu se învinge, ci trebuie să o suporți, pentru că se declanșează din cauza hormonilor sarcinii.
Eu m-am luptat cu ea până am născut, chiar dacă simptomele s-au ameliorat pe parcurs ce sarcina înainta. Corpul femeii suferă  modificări atât la nivel fizic, dar și psihic....
Aveam niște stări așa ciudate, nici culorile nu le suportam, rozul și roșul îmi provocau stare de rău. 
Indiferent prin câte treci tu, femeie ești puterea întruchipată, am învățat că o femeie poate să ducă o mulțime de greutăți, de aceea te felicit. Nu este ușoară starea prin care treci, iar uneori numai suporți chiar dacă toți ți-au spus că maternitatea este ușoară, nu este așa...

Metode de calmare:
 Prima metodă pe care eu o foloseam era așa numita (Respirația luminată), asta te ajută și în timpul nașterii naturale:

Trage aer în piept 5 secunde :1, 2, 3, 4, 5;(Repeți : Sunt calmă, totul o să fie bine)
Ține aerul până numeri la 5:1, 2, 3, 4, 5( O să fiu o mamă cât pot eu de bună!)
Apoi scoate aerul 10 secunde: 1, 2, 3,4,5,6,7,8,9,10( Scot tot ce este stresant din mine și sunt calmă)


Această metodă se face până când te calmezi, eu o făceam de maxim 5 ori.

A doua metodă se numește (scara) m această metodă am luat-o din cartea (Iubește-te pe tine însuți  de Lawrence Crane)
Dacă te simți dezamăgită, pune-ți întrebarea (Pe o scară de la 1 la 10, cât de dezamăgită sunt ?), în mintea ta o să apară o cifră, atunci nu te mai împotrivii acestei stări și spunei Da. Spui Da până când cifra se schimbă...o ții așa până ajungi la 0.
Aici puteți pune orice stare simțiți, aici este doar un exemplu. Eu și la starea de rău făceam metoda asta și mă simțeam puțin m-ai ușurată. Nervozitatea, iar o tratam așa.

A 3 a metodă este un sfat, faceți ce simte organismul vostru, dormiți , mâncați doar ce vă face bine...și să știți că așa numitul creier de gravidă ajută. Să știți că totul trece, fiecare zi este unică, mereu mâine este mai bine decât ieri . Eu îmi spuneam ( Mâine o să mă simt mai bine, este o altă zi). Nu uita să  bei apă, hidratarea te ajută mult la ameliorarea stării psihice.

A 4 a metodă este aceea de a face activități pentru a nu vă simții inutilă, activități ușoare...sau care vă permite sarcina. Dacă m-ai aveți și alți copii, nu vă faceți griji sunteți dublu puternice și decurge altfel timpul.

Dacă vedeți că această stare vă copleșește mergeți la un medic, stările psihice pot influența și parcursul sarcinii. Eu am corelat asta mai mult cu frica pe care o simți atunci când devii mama. Mii de întrebări îți vin...în cap, pune stop și îți zic eu...când o să fi pusă în fața faptului împlinit, o să faci față pentru că atunci capeți puteri magice, îți spun din proprie experiență. 
Eu am corelat aceasta depresie și cu frica pe care o are pruncul din burtică. Cu toate că mulți spun că nu, este o legătură puternică. Fătul chiar dacă este în interiorul mamei ei comunică prin cordonul ombilicar pe unde se transmit substanțele nutritive, dar și stimuli externi.
Din experiența mea mi-am dat seama că această presiune pe psihicul mamei vine și de la copil. Frica de ce v-a fi în lume ???Ce este el???Cum o să fie??? El aude și vede în burta mamei, este curios, nu înțelege ce se întâmplă ....este precum o mini minte în interiorul alteia... . Copilul are o conexiune cu mama încă din mediul intrauterin, doar se dezvoltă împreună. Chiar și acolo copilul transmite mamei mesaje prin acele mișcări, dar și prin canale neștiute nici de cei mai mari savanți. Noi credem că știm foarte multe, dar această continuitate este mult mai complexă.

În concluzie depresia este grea, dar toate trec, gândiți pozitiv. Fiecare zi este diferită, azi mă simt rău, mâine o să fiu bine.
Consultați un specialist dacă dacă simți stări ca cele enumerate sau alte. El este singurul care poate să vă ajute.
 
Fiți calme, sunteți foarte puternice, nici nu conștientizați câte puteți duce. 

Eu vă urez sarcini ușoare, cu mult calm și gândire pozitivă. Gândirea pozitivă este arma voastră împotriva tuturor gândurilor năzdrăvane. Și credeți în Dumnezeu ,El știe tot și ajută mult.
Rămâneți sănătoase și linistite! Eu am fost Cristina și vă doresc tot binele din lume și rămâneți la fel de minunate .

Nu uitați să vă abonați și la canalul meu de Youtube "Ferma Dereglată", deoarece pregătesc o poveste amuzantă...care o să vă placă.
Să nu uitați și de canalul " Mihaela Miha", deoarece are un conținut foarte interesant și promite multe filmulețe interesante!














Comentarii

  1. Foarte util articolul, multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru abordarea unor astfel de subiecte :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur dacă acest articol ajută! Este pentru mamele care trec la fel ca și mine ..să știe că nu sunt singure ...
      Pupici

      Ștergere
  3. În momentul de față sunt însărcinată, însă deja mă gândesc cu groază la ce mă va aștepta după ce nasc. Sper să trec cu bine, să fac față provocărilor și să nu cad în mrejele depresiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarcină ușoara! Draga mea, eu eram exact că și tine...mă gândeam cu groaza la ce va fi ...și acele gânduri s au concretizat...
      Încearcă să gândești pozitiv...colicii trec...erupți trece ..cu toate că îți vine să te urci'' pe pereți .....
      Eu până la 3 luni...nu am știut cum este să fii mama ....dar în alea 3 luni s a stabilit o legătură foarte puternica....
      Crede mă o sa capeți putere de Sus...indiferent de cat de grea este situația să îți repeți" Sunt o mama buna"...pentru că o să fii...
      O să fie greu, dar foarte frumos....
      După câteva ore de plâns ...când o să îi vezi fata o să îți zici" Nu vreau sa schimb nimic, chiar și nebunia asta"....
      Chiar daca o sa cazi ....îți revii ....
      O să afli cât ești de puternica...gândește pozitiv....toate trec...
      La mine a trecut 1 an....ai să vezi....
      Îți dau un sfat: " Să nu compari zilele, in unele o să plângă, asta nu înseamnă că o să plângă mereu! Mai sunt și zile din astea, dar nu toate la fel"....Așa să gândești...și o să te ajute...
      Te pupic și liniștește ți mintea...in fața faptului împlinit o să găsești cea mai buna solutie, doar o să fi mama! Tu nu trebuie sa te gândești de acum la ce va fi ....bucură-te de graviditate cu toate dezavantajele ei....
      Sănătate și ție și la bebe!

      Ștergere
  4. Auzisem de depresia post natala, însă habar nu aveam că putem să ne confruntăm cu ea și în timpul sarcinii. Un articol extrem de util. Pregătitor și sfaturi minunate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intrresant articol! Nu stiam

    .

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt gravida, dar din fericire nu am trecut prin astfel de stari, insa stari de depresie am avut si eu de-a lungul timpului, nu cred ca exista persoane care sa nu aiba. Te felicit pentru articolul propus.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dap, îmi amintesc cat de intense erau toate trăirile din acea perioadă. Mulțumim pentru articol 😘

    RăspundețiȘtergere
  8. Bun articolul tau, iti multumesc pentru el, in cazul meu am avut o sarcina ce a debutat cu disconfort pentru mine intrucat am vomitat 3 luni jumatate si apa ce o beam, dar am fost la munca si m am bucurat cat am putut de binecuvantarea ce aveam s o traiesc pe langa starile rele. Am ales sa vad binele si sa ma lupt si cu insomnii si cu tot si cand simteam ca obosesc excesiv sa pun mana pe burtica si mental ma calmam imediat. E foarte important sa ai un psihic bun. Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu am trecut prin asa ceva, nici nu știam ca exista, dar îmi place articolul tău. 😊

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu depresia nu este de gluma. Ea poate aparea oricand si trebuie tratata cu seriozitate, pentru ca nu este un moft. Ma bucur ca ai gasit metodele potrivite, care sa te ajute.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma bucur sa vad ca ai reusit sa treci peste. Eu am 2 sarcini si chiar ma bucur ca n-am suferit de nici o depresie ... nici inainte si nici dupa. Poate cateva iesiri nervoase sau chestii de genul

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu n-am avut deloc parte nici de depresie innainte nici dupa...este adevarat ca tare mult mi-o doream pe bebelina mea si numai la ea ma gandeam!

    RăspundețiȘtergere
  13. Uau, eu știam doar despre depresia post-natală. Nici prin gând nu mi-a trecut că ar fi posibilă și una ante-natală.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre testele de sarcină!

Părerea mea despre vloggerul, Alexandru Bălan!