Părerea mea despre ce se întâmplă în SUA!

Salut dragi prieteni, astăzi o să abordăm o situație foarte complicată, ce se întâmplă în SUA?! 
Am auzit multe păreri, am văzut multe știri despre acest subiect foarte grav, iar azi am decis să îmi spun și eu părerea .
 Pentru a avea o părere cât mai apropiată de adevăr, trebuie să te pui în ambele situații, și în cea a polițistului, dar și în cea a lui George Floyd.

Poveste sună așa,  în data de 25 Mai, poliția din Minnepolis, Minnesota, l-au imobilizat pe victima George Floyd, ca urmare a unor acte care contravin legii. Nimic neobișnuit, doar că unul dintre polițiști a stat cu genunchii pe gâtul acestuia până a făcut stop cardio-respirator.
Acesta a murit, iar moartea sa a dus la o revoltă generală, aducându-se acuzații de rasism la adresa persoanelor de origine afro-americană. Aceste proteste nu doar că s-au transformat în adevărate acte de vandalism asupra magazinelor și de violențe asupra organelor de poliție.

După părerea mea, cea a făcut inculpatul nu are nici-o explicație, este un gest inuman, indiferent cât de mult rău a făcut persoana în cauză. Nu trebuie promovat abuzul de putere și de funcție.

Acum să revenim la discuția noastră, după cum spuneam acest polițist nu are explicație, dar s-a întrebat cineva (el chiar a vrut ?) ? Eu cred că nici el nu și-a dat seama că acțiunea lui o să ducă la moartea lui George Floyd. Credeți că orice om întreg la mine și mai ales polițist și-ar îngrădii viața pentru un act de rasism??? Nu cred asta.... . 
Meseria de polițist uneori este dură, deoarece trebuie să îi urmărești pe cei răi și uneori îți expui unui risc propria viața, doar pentru a prinde un infractor. Unii infractori mint, probabil de aceea polițistul nu l-a crezut pe George că nu poate să respire. Nu îi caut explicație, ci pur și simplu încerc să mă pun în locul lui, pentru a vedea ce a gândit atunci.

Dacă l-ați vedea pe violatorul, ucigași-ul sau mă rog orice acțiune care v-ar leza grav, în situația  să fie imobilizat și apoi să moară cum a-ți reacționa???
De aceea presupun că s-a făcut acestă mare revoltă, pentru că nu avea o infracțiune gravă, dacă era un terorist altfel stătea situația... 
    
Am stat și m-am gândit de ce s-a făcut această însuflețire colectivă??  Apo mi-am răspuns singură, deoarece acest incident a fost bățul care a aprins un morman de paie, pe care SUA deja stătea. De ani  și ani, este această luptă cu rasismul față de persoanele afro-americane. Acest incident a fost doar motivul războiului de stradă, exact ca în Primul Război Mondial, asasinarea unei persoane. 
Chiar dacă m-ai am o părerea, și aceea este că unii doar vor să profite pentru a produce pagube...
Credința mea este că America a trecut în mare parte de zidul rasismului atunci când l-au ales președinte pe Barack Obama. Sau credeți că acesta a fost ales numai de persoanele de origine afro???Nu! A fost ales în mare parte de americanii get pe get...asta nu semnifică nimic??? Înseamnă că unii chiar au depășit aceasta barieră..


Haideți să ne punem în altă situație, dacă George Floyd era ucis de un polițist de origine afro?? Pentru că da sunt și polițiști de origine afro în poliție, atunci ce făceau??? Mi-am pus întrebarea asta de multe ori, oare cum sunau titlurile știrilor??? 
 Sau m-am întrebat , dacă George Floyd îl omora pe polițist ??? Dorea să fugă și dntr-o eroare îl dădea  cu capul de pământ și murea, ce făceau americanii albi ???Oare făceau acte de vandalism asupra muncii persoanelor afro?? Porneau un protest pentru rasismul contra persoanelor cu o culoare a pielii deschisă???
 
Și persoanele afro fac acte de rasism, la fel cum și persoanele cu o culoare a pielii deschisă. Sunt mulți afro-americani care îi urăsc și fac multe pagube celorlalți. Așa că aici eu cred că se aruncă (mâța moartă)  de la unii  la alții, și nu văd că ei au o problemă, ambele tabere.


Nu sunt contra  manifestațiilor dacă simt că ceva este neregulă, dar faza cum o femeie de origine afro a lăsat mașina în trafic doar să apuce vreo 3 perechi de adidași...m-a șocat, iar de ceilalți americani get pe get...numai zic....cum dădeau cu pietrele în geamurile magazinelor. Ce vină au oamenii aceia, după ce că această criză i-a afectat, se m-ai găsesc și acești indivizi să ajute.... . Asta mi-sa părut cel mai urât, dacă faci manifestații pe ceva care te deranjează, și ieși să îți expui sănătatea, măcar fă-o pentru o cauză bună, nu pentru a produce rău. Omenii se agită foarte mult, dar în câteva luni nici numai știu de asta...pentru că intervine uitarea. Aici trebuie dat un semnal de alarmă, pentru că schimbarea nu vine de la alții, trebuie tu să te schimbi și apoi să ai pretenția ca alții să îți urmeze calea.

Regret pierderea umană, niște copii au rămas acum fără un tată, care indiferent ce a făcut, prezența lui este de neînlocuit. Este regretabil că se pierd vieți, dar noi vedem doar 0,000001 , asta consider eu. Sunt copii traumatizați de rasism, de ambele părți, doar nu credeți că cei afro sunt sfinți și nu fac din astea??? Fac, dar acum s-a pus un fel de ștampilă ( Albii sunt devină, noi...nimic)....fac și ei...

Empatizez, cu durerea ambelor familii care din acea dată viața lor s-a schimbat pe vecie.

Un caz asemănător a fost la noi, când acea polițistă i-a dat cu gaz lacrimogen de la o distanță mică acelui om, iar acesta a murit. Oare se făceau și la noi proteste dacă acel om era de altă etnie ???? Nu o să aflăm....
Contează să fim cerebrali și să nu ne lăsăm împinși de compasiunea de moment, ci să ne punem în ambele situații, pentru că pate nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă George Floyd, poate nu făcea ce a făcut....

Trebuie să ne respectăm semenii indiferent de etnie, origine...religie, deoarece suntem toți oameni și toți avem trăiri, dezamăgiri, fericiri, chiar dacă ne acoperă o altă culoare a pielii! Sub ea avem aceleași organe, care pot fi uneori transplantate de la unii la alții.... Gândiți-vă înainte să spuneți cuvinte care dăinuiesc pe veci în viața unui om...
Chiar dacă o persoană din aceea etnie ți-a făcut ceva, nu toate sunt la fel. Tindem să generalizăm și nu este bine. Nici degetele nu se aseamănă între ele, dar oamenii??? Fiți mulțumiți cu ceea ce aveți, sunteți, nu suntem perfecți, dar de aceea este schimbarea...pentru a ne schimba. Fiecare întâmplare de orice fel, este pentru a trage un semnal de alarmă, fi tu schimbarea de care are nevoie lumea, chiar dacă faci cel mai banal lucru, pentru Univers este un semn că se poate.
În viață toți o să facem diferențe, dar este mai bine când lași totul așa cum a fost creat, la un anumit nivel fiecare are rolul lui, în acest lanț trofic universal. Suntem interconectați, chiar dacă nu simțim...


 Dragii mei, acesta a fost articolul de azi, sper că v-a plăcut. Este părerea mea, iar orice altă părere este a lui și nu ne putem  asemăna.

Nu uitați să distribuiți, să lăsați un comentariu, o abonare și un like, mă ajută foarte mult.
Abonați-vă și la canalul meu de youtube ( Ferma Dereglată),iar acum ceva timp am descoperit canalul prietenei mele Mihaela, vizitați-o!
Las aici link către ele:




 











Comentarii

  1. Ai dreptate caci parerile sunt impartite. Dar noi ar trebui sa ne respectam, ceea ce nu facem. E pacat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca acel politist a vrut sau nu a vrut, dar eu pot intreba un sot care isi bate o femeie sau hai mai bine o strange de gat asa la intimidare si ea chiar lesina si moare pt ca era sensibila (avea astm) si el nu stia sau pur si simplu face infarct de frica si moare etc, intrebarea e DE CE SA INCERCE? De ce sa tii un picior pe gatul cuiva zicand ca nu moare din asta (cand persoana te implora ca nu poate respira). Eu nu sunt de acord cu proteste in masa, nu rezolva nimic, dar nici cu ingamfarea de a fi tu mai sus si din asta uite ca nu stii ncd ce se poate intampla.

    RăspundețiȘtergere
  3. Să știi că sunt de acord cu tine, draga mea. Mare păcat de ceea ce se întâmplă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerile sunt impartite. Sincer nu stiu ce sa spun despre aceasta situatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Întotdeauna am fost împotriva discriminării de orice fel!
    Mereu am susținut oamenii, indiferent de culoare, etnie sau etc.
    Rasismul nu ar trebui să existe!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca pentru o parere avizata ar trebui sa cunosc situatia de acolo. Nu o cunosc pe pielea mea, dar am rude acolo... si stiu de ce rasismul exista si e indreptat in special impotriva negrilor, si nu neaparat a mexicanilor, chinezilor, romanilor si altor natii si rase care vin sa-si faca un rost acolo. Dar fiind un blog, adica fiind un comentariu public, aleg sa tac. La urma urmei, părerea mea este ceva ce nu conteaza si oricum nu-l ajuta cu nimic nici pe șpolitistul prea furios si impulsiv, si nici pe cel care aplecat intr-o lume mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu evit să îmi dau cu părerea despre subiectele de genul acesta pentru că mă cam întristează, dar ca idee, sunt convinsă că în orice există atât un sâmbure de adevăr, cât și un gram de exagerare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mare pacat ca inca mai exista rasismul....trist

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre testele de sarcină!

Părerea mea despre vloggerul, Alexandru Bălan!

Depresia antenatală! ( În sarcină)