Pădurea Hoia-Baciu!

 Salut, dragi prieteni! 



Doresc să vă mulțumesc pentru toate aprecierile și sprijinul pe care mi-l oferiți !

Astăzi m-am hotărât să scriu despre un loc care pe mine m-a fascinat foarte mult , pădurea Hoia- Baciu!


România este una dintre țările care din punct de vedere al paranormalului este foarte bogată. Multe Legende despre ființe ,  tradiții , locuri , vizite ciudate au loc.

Pădurea Hoia-Baciu este poate locul care a generat cele mai multe povești paranormale , dar și locul care a dovedit că  navetele extraterestre există  !

Pădurea este situată în partea de vest a municipiului Cluj-Napoca , cam la jumătate de oră mers. 

Povestea locului!

Povestea care stă  și la baza numelui îl are în prim plan pe ciobanul Hoia. Acesta dorea să își pască oile în cele mai bune locuri, de aceea a dorit să  conducă oile până în inima pădurii spre poiana rotundă. Când în sfârșit a reușit să răzbească , nu a mai fost găsit . Din ziua aceea ciobanul Hoia nu a mai fost găsit , dar nici oile . Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu el ????

Alte relatări ale localnicilor care au mers prin pădure după lemne , ciuperci și fâneață spun că din senin au stări de greață , amețeli , senzația de a fi mereu urmărit , arsuri ale pielii. Aceștia evită cât pot interacțiunea cu  pădurea Baciu crezând că aici este sălașul Diavolului!

Primele cercetări!



Alexandru Sift (1936-1993) , a fost un biolog atras de poveștile multe pe care le auzea despre această pădure și a hotărât să facă cercetări să vadă dacă poveștile au un fond real sau sunt doar speculații!

Undeva prin anii1950 a efectuat multe excursii cu scopul de a cerceta aceste speculații . A observat o serie de umbre între copaci care parcă îl urmărea. Ce a  fost cu adevărat surprinzător a  venit în momentul în care a developat  fotografiile . Pe lângă acele umbre au mai apărut siluete distorsionate anumite lumini, pe care ochiul uman nu le poate percepe  , dar lentila aparatului foto da!



Acesta și-a continuat cercetările până în anii 1960 cânt tot mai mulți cercetători și-au făcut apariția,  atrași de misterul pădurii Hoia-Baciu.

După moartea lui Sift , casa acestuia a fost jefuită de persoane misterioase,  iar mare parte din pozele și descrierile acestuia au dispărut!

Fotografiera atestată a unui OZN!

Ce avea să schimbe idea despre pădurea Baciu și să aducă faima locului s-a petrecut în data de 18 August 1968 , când tehnicianul- militar Emil Barnea cu vârsta de 45 de ani ,a hotărât să își petreacă sfârșitul de săptămână alături de iubita sa și 2 prieteni în pădurea Hoia-Baciu! Acesta era o fire sceptică și nu a dat crezare avertismentelor date de săteni.

Undeva în jur ore 13:00 , Barnea aduna lemne pentru un foc de tabără când a fost chemat de prietenii . Ajungând , aceștia i-au arătat ceva ce părea un OZN care cu o viteză foarte mică survola pădurea Hoia-Baciu, fără a se auzii sunetul vreunui motor . Din acel mers foarte încet OZN-ul a accelerat înalțându-se spre cer unde a început să strălucească și s-a făcut nevăzut .

Generalul a reușit să obțină 3 cadre ale acelui ciudat aparat zburător . Le-a developat , dar regimul din acea vreme  l-au considerat nebun pe Barnea și a fost provit cu neîncredere.

Peste ani specialiștii au considerat că aceste poze sunt dovada clară a unui OZN și au fost clasificate drept "cele mai clare imagini ale unui OZN , fotografiat în România , dar și din lume "!

Specialiștii din țară noastră, Florin Gheorghiță și Ion Ion Hobana,  cei mai prestigioși ufologi ,i-au confirmat lui Barnea autenticitatea pozelor. Pozele au fost preluate apoi și de Agerpres , ajungând în anul 1977 să fie prezentate de profesorul C.S Vonkeviziczkt  la Congresul International de Ozenologie care avea loc în Acapulco  .

După această dezvăluire cercetători din întreaga lume au venit să investigheze misterele pădurii Baciu. 

Un alt cercetător care a investigat pădurea Baciu a fost   Adrian Pătruț  care a povestit ciudatele interacțiuni cu pădurea. Acesta a lansat și o carte despre fenomenele și misterele pădurii.

Seva ciudată care curgea de pe copaci!



Acesta a relatat că în una dintre excursiile cu scop de cecetare a observat pe vârful copacilor cum curgea un fel de sevă, lichid precum un izvor și se aduna la rădăcină.  Acest fenomen i-sa părut foarte ciudat ,deoarece această pădure este cunoscută pentru vegetatia foarte uscată. A  doua zi când s-a întors , numai curgea nimic din miile de copaci , pământul uscat o absorbise pe toată.

Studenta care a "vizitat" Clujul vechi" !



O altă întâmplare stranie povestită de Adrian  Pătuț  are în prim plan o studentă din Cluj. Erau cu toții în liziera pădurii , la 50 de metrii de orasi , în partea de sud  de unde se vede tot orașul . Fata a stat tăcută și pietdută ca într-o transă ,iar la trezire ne-a povestit ceva straniu . Aceasta a relatat că a văzut Clujul în starea lui veche de mai bine de 50 de ani,  nu doar văzuse ci se și plimbase pe bulevard și pe străzi și descria cum arăta în timpul războiului.  Ce a fost stupefiant,  a fost atunci când a scos banii pentru autobuz ,în loc să aibă banii vremii , a scos o monedă de 100 lei cu chipul regelui Mihai.

 Ruinele care au dispărut. 

 Adrian Pătruț era împreună cu cu un grup mare de prieteni prin luna ianuarie , au mers până în centrul pădurii unde au dat de niște ruine . Aceștia au făcut sute de poze lângă acestea .

După 2 săptămâni s-a întors pentru că îi plăcuse acel loc, dar nu a mai găsit nimic. Profesorul povestește că după câțiva ani s-au volatizat și din poze, imagine a


Fenomene paranormale !

Prima dată când intri în pădure primele imagini care îți atrag atenția sunt cele ale copacilor , aceștia au niste forme distorsionate.  Cresc , iar după un anumit timp se curbează în forme foarte ciudate .



Aparatura se descarcă!

Telefoanele , camerele de filmat se descarcă fără vro explicație.  Asta denotă un câmp electromagnetic foarte ridicat .

Stări de rău inexplicabile !



Marea majoritate a celor care vizitează zona , dar și sătenii spun că apar dureti de cap,  amețeli și chiar arsuri pe piele din senin , chiar și a persoanelor care nu știu istoria pădurii!

Prezența sunetelor ciudate !



Sătenii au spus că uneori se aud din pădure diverse sunete ciudate : marșul unor soldați,  țipete înfiorătoare, strigăte , răgetul anumitor animale ...

Prezența unor ființe ciudate !



Mulți spun că pădurea Baciu este bântuitâ de ființe ciudate .

Cei care realizează poze își dau seama după că în cadru apar diverse ființe distorsionate .



O întâmplare spusă de niște aventurieri care au stat o perioadă prin pădure , spun că în timp ce adunau lemne s-au întâlnit cu un bătrân care i-a întebat " Cum se ajunge la Cluj?". Aceștia i-au explicat , dar bătrânul nu avea la el nimic care să arate că a plecat de acasă ( rucsac, plasă...pentru o sticlă de apă). Singura cale de ieșire spre Cluj era prin tabăra acestora, dar când ceilalți au ajuns și le-au povestit celor rămași în tabără ,au confirmat că nimeni nu trecuse pe acolo și nici prin prejur! 



Portal spre alte lumi! 



Se spune că pădurea ar fi un portal de fapt folosit de extratereștrii pentru a intra în galaxia noastră,  dar care comunică și cu alte lumi. Martorii spun că cel mai des se observă formațiuni sub formă de piramidă, farfurie , dar și diverse spectre de lumină.   

Portal spre diferite zone ale Pământului!



Poveștile vechi spun că aici a fost găsită o pasăre care nu are nici o legătură cu zona țării noastre, dar și feline mari .



Pădurea Baciu un fel de pulgatoriu???

 Unele voci spun că acest domeniu ar fi un fel de purgatoriu în care sufletul omului stă 40 de zile , după care este trimis prin portaluri .


Locul agreat de mediumi, vrăjitoare, cei care fac spiritism !



Pădurea Baciu , este considerată un loc prielnic pentru efectuarea descântecelor vrăjitorești ,prin  energiile negative care bântuie locul, dar și cei care fac spiritism prin luarea legăturii foarte ușore cu spiritele pădurii!
Aici vin și cei care fac călătorii astrale, spunând că pot deschide portaluri mult mai ușor!

Cimitir vechi găsit !



Pe una dintre culmile pădurii Baciu a fost găsit unul dintre cele mai vechi cimitire din țara noastră. Probabil și asta a dus la o activitate paranormală ridicată!

În concluzie pădurea Hoia-Baciu , este un loc misterios care generează treptat fenomene care încalcă legile normalului .  Este cuprins în topul celor 10 cele mai bântuite locuri sau numit"Al doilea Triunghi al Bermudelor".

Fenomenele din această pădure  ne fac dovada că nu suntem singuri în acest Univers Infinit și există ființe  mult mai dezvoltate atât tehnic çât și intelectual. 

Pădurea este tăiată masiv!



Noi ca români "deștepți " ce suntem o să distrugem și acest loc minunat în setea de bani.

Se spune că din cauza tăierilor masive , copacii aceia contorsionați sunt doar o amintire . Nu sunt contra taierii , dar nu masive , ci în așa fel încât pădurea să poată să se regenereze și replantarea unde este cazul.

Aceasta a fost o fărâmă din istoria și misterele petrecute în pădurea care pe mine m-a fascinat . Sper după pandemie să pot merge să cunosc această misterioasă pădure!

Vreau să aflu de la cei din zona aceea , dacă au văzut sau auzit ceva?? Eu am făcut cunoștință  prin prisma articolelor ,dar tare m-aș bucura să aflu de la voi !

Sper că v-a plăcut acest articol și nu uitați să dați un like paginii de facebook "La povești cu bunica Trandafira "! 

Eu am fost Cristina !

Pupici!!






Comentarii

  1. Ce fain!! Ma bucur ca am aflat atat de multe informatii despre aceasta padure! Chiar de curand a aparut un joc de societate cu mistere cu acelasi nume si imi deschisese apetitul pentru a afla mai multe despre acest loc. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Am tot citit articole despre această pădure, nu cred că aș avea curajul să mă aventurez în acest loc. Bu-hu-hu!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce tare faza cu acea sevă pe copaci, nu știam.
    Legat de paranormal și povești, sunt destul de multe și interesante, dar eu consider că sunt doar povești. Altfel, ar fi plin locul de oameni de știință.
    Îmi place pădurea, o să merg și eu să o vizitez. Ador locurile înfricoșătoare, pline de povești.

    RăspundețiȘtergere
  4. Și eu doar prin articole am cunoscut zona. Chiar sunt curioasă cât e real și cât nu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant și incitant! Nu știam despre aceste locuri, despre Pădurea Hoia, fenomenele paranormale de acolo. Mulțumesc pentru recomandare, mi-ai deschis apetitul! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Prin toamna lui 1994 am avut ocazia sa ajung la Cluj pentru cateva zile si am fost sa vad padurea. Cu o prietena, ca singura parca nu aveam curaj. De la ultima statie de autobuz, am mai mers cca jumatate de ora pe jos si am intrat un pic in padure. Era stranie cumva, cu o liniste apasatoare, nu se auzeau pasari deloc, dar am vazut cateva pasarele moarte pe jos. Ulterior am aflat ca fusesm in partea opusa aceleia cu fenomenele paranormale, dar chiar si asa, stranietatea acelui loc nu am mai intalnit-o niciunde in alta parte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi se par foarte tari misterele din jurul acestei paduri. Chiar mi-ar placea sa o vizitez, sa vad cu ochii mei, cumva.

    RăspundețiȘtergere
  8. Oare sunt povesti sau chiar sunt parti din realitate? Ma refer si la ozn-uri si la toate chestiile stranii

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt foarte dragute aceste povesti si faci bine ca duci traditia mai departe

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sunt din Cluj si m-am plimbat prin acea padure de nenumarate ori. Niciodata nu s-a intamplat nimic deosebit, paranormal sau anormal. Stiu ca exista o multime de povesti și legende.

    RăspundețiȘtergere
  11. E interesanta povestea acestei paduri!

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi plac astfel de legende, mai ales cand vine vorba de paranormal. Nu stiam de aceasta zona.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre testele de sarcină!

Depresia antenatală! ( În sarcină)

Părerea mea despre vloggerul, Alexandru Bălan!