Misterele pădurii Trivale!

 Salut, dragi prieteni!

Mulțumesc pentru toate aprecierile oferite articolelor mele!

 Am fost fascinată mereu de mistere și paranormal. România este un loc plin de legende urbane care au o bază reală.

Astăzi m-am hotărât să scriu despre un alt loc ale cărui mistere sunt foarte interesante.

Pădurile mereu au fost locuri pline de legende și mistere, cred că se întâmpla pentru faptul că pădurile erau un loc de refugiu, unde oamenii se ascundeau când fugeau din anumite cauze.

Pădurea Trivale!

Pădurea Trivale este situată în orașiul Pitești, județul Argeș. Mare parte din pădure cuprinde Parcul Natural Trivale a cărui construcție a început în anul 1900, arhitectul fiind Eduard Redont.  Arborii care au fost plantați aici au fost comandați în Austria.

Poveștile care înconjoară această pădure se împart în 3.

Legenda miresei fără cap!



Această poveste are în prim plan o fată care s-a îndrăgostit de un slujitor al tatălui său, ea provenind dintr-o familie înstărită. Tatăl fetei era un om avar care dorea să își mărească averea. Fata fiind foarte frumoasă, a fost plăcută de un bătrân mult mai bogat. Tatăl începe pregătirile pentru nunta acesteia, dar fata nu poate accepta această legatură din interes și fuge cu băiatul sărac, urmându-și inima. Se spune că această fugă a avut loc chiar în ziua nunții. 

Tatăl turbat de furie pentru această rușine, dar și pentru anularea planurilor sale de mărire a bogăției, i-a căutat prin pădurea Trivale, unde s-au ascuns. 

Când i-a prins a obligat fata să asiste la moartea în chinuri a băiatului, ca apoi ea să fie decapitată.

Bătrânul după această ispravă s-a îmbolnăvit, oamenii spun că era bântuit de fiica sa, iar la scurt timp a murit, de avere s-a ales praful.

Oamenii locului povestesc că uneori mireasa se arată cuplurilor de îndrăgostiți, dar se aud și țipetele de durere ale acesteia.

Din punctul meu de vedere o moarte așa de violentă, nu poate să nu aibă unele repercusiuni asupra sufletului, acesta fiind oarecum blocat între cele două lumi.

Ruinele rămase din acel conac se pot vedea și acum.

Locul ideal pentru ritualuri sataniste!

Alte voci spun că în locul unde se află conacul, dar și în locul în care se presupune că a avut loc odioasa crimă se fac ritualuri satanice.


Mireasa sinucigașă!



O altă poveste înfricoșătoare are în prim plan o altă mireasă, dar se spune de această că s-ar fi sinucis în această pădure.

Povestea a fost spusă de un taximetrist care într-o seară  era de servici, iar în mașină s-a urcat o fată îmbrăcată în rochie de mireasă. Aceasta era foarte frumoasă, dar arăta foarte răvășită. I-a spus șoferului adresa, care ducea în pădurea Trivale în apropierea  conacului părăsit.

Când au ajuns la destinație, fata nu a avut bani, dar i-a lăsat verigheta, spunând să o aștepte.

După plecarea fetei, bărbatul a căzut într-un somn adânc și s-a trezit într-un cartier de locuințe cu același nume. 

Speriat, bărbatul a investigat dacă în ultimii ani a murit vreo femeie tânără care urma să se căsătorească.  Nu mare i-a fost mirarea când a aflat că în urmă cu 10 ani o tânără mireasă a plecat spre sinucidere, deoarece soțul său a murit într-un accident rutier exact în ziua nunții.

După  ce a aflat povestea tinerei mirese , s-a întors la mașină unde a găsit verigheta lăsată de aceasta, dar pe un deget aflat în descompunere.

Mereu am crezut că la bază acestor povești este o întâmplare reală. Cu toate că mulți dintre noi nu cred, acestea există! Ele se arată în anumite condiții și situații, dar doar anumitor persoane. Incidența acestor apariții era mai mare în timpurile trecute deoarece și oamenii erau mult mai activi, plantând câmpurile și păzind recoltele.

Sper că v-a plăcut istoria și poveștile acestei păduri.

Dacă aveți întâmplări ciudate legate de pădurea Trivale vă aștept în secțiunea de comentarii.

Nu uitați și de un like paginii de facebook a bunicii: " La povești cu bunica Trandafira"!

Eu am fost Cristina !

Pupici!!!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Despre testele de sarcină!

Depresia antenatală! ( În sarcină)

Părerea mea despre vloggerul, Alexandru Bălan!